PaulMitchell Bulgaria in Facebook PaulMitchell Bulgaria in Facebook PaulMitchell Bulgaria in Facebook

ИСТОРИЯ И РАЗВИТИЕ

През 1980 година, със заем от 700 долара, Джон Пол Деджория и Пол Мичъл създават малка, но амбициозна компания за производство на професионални продукти за коса. Първите три от тях, Shampoo One, Shampoo Two и The Conditioner са представени чрез иконичната за Paul Mitchell черно-бяла опаковка. Печата на цветни опаковки е бил твърде скъпо през тези години. Три месеца след като първите три продукта са на пазара, компанията представя и революционния си стилизиращ лосион, Hair Sculpting Lotion.

От самото си създаване до днес John Paul Mitchell Systems се обявява против тестовете върху животни и това я превръща в първата компания произвеждаща професионални козметични продукти, защитаваща техните права.  

През 1987 година марката обявява чрез националната си рекламна кампания, че ще продава на крайните клиенти единствено чрез фризьорските салони и ще се бори срещу всяко нерегламентирано разпространение. И днес, John Paul Mitchell Systems гарантират качеството на продуктите си единствено ако са заредени от официалните им дистрибутори и са закупени от фризьорските салони. Компанията продължава да не разпространява никой от тях си чрез дрогерии или аптеки и не извършва продажби към крайни клиенти.

Днес, с марката се произвеждат над 100 продукта са коса и тя се разпространява в над 80 държави, включително и в България. През 2015 година официалният дистрибутор на Paul Mitchell за България - Modern Style, отпразнува 10 години от стъпването на марката на нашия пазар с вълнуващо и забележително шоу. Няколко месеца по-късно, Modern Style продължи популяризирането на Paul Mitchell чрез професионални семинари и със създаването на нов сайт, с responsive дизайн. Новата електронна платформа дава възможност за използването й  чрез компютър, таблет и телефон, споделя новостите за Paul Mitchell  и представя салоните работещи с марката.

ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА PAUL MITCHELL

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЖОН ПОЛ ДЕДЖОРИЯ / СЪОСНОВАТЕЛ И ДИРЕКТОР НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ

Джон Пол Деджория е предприемач, филантроп и пример за всички амбициозни хора. Дете на емигранти, той преминава през множество трудности, в своя професионален път, за да се превърне в една от най-обаятелните и най-богатите личности на света. Вярва, че ако не споделяш успеха си с останалите, то той се превръща в провал и изгражда всяка компания, в която участва, като реален социално отговорен бизнес. Предприемач, който не просто обещава, а и изпълнява дадената дума.

ПОЛ МИЧЪЛ/ СЪОСНОВАТЕЛ

Пол Мичъл е един от най-креативните коафьори за своето време. Визионер и несравним талант , издигащ в култ красивата дамска прическа. Благодарение на своите убеждения и непрестанни търсения, той убедително навлиза в производството на професионални продукти за коса, представяйки една уникална и непозната до момента съставка Awapuhi, див хавайски джинджифил.  

Преди да стане съосновател на John Paul Mitchell Systems, по време на своя професионален път, Пол Мичъл работи с някой от най-известните актриси, модели и създава визии за едни от водещите световни списания. За съжаление през 1989 година губи битката с рака, но дейността му се наследява от неговия син, Ангъс Мичъл.

АНГЪС МИЧЪЛ / СЪСОБСТВЕНИК

Като син на легендарния стилист Пол Мичъл, Ангъс Мичъл от малък се влюбва в индустрията. Завършва професионалната академия за стилисти на Видал Сасоон и редица допълнителни квалификации при едни от най-добрите топ коафьори, колеги на баща му. Днес, като съсобственик в John Paul Mitchell Systems той влага цялата си любов, ентусиазъм и талант в развитието на компанията.