PaulMitchell Bulgaria in Facebook PaulMitchell Bulgaria in Facebook PaulMitchell Bulgaria in Facebook

Колко е важно как изглеждаме?

Въпреки, че красотата е крайно субективно понятие, малко от нас осъзнават колко важна е личната грижа. Защото грижата за другите и околния свят започва именно от нас самите. Когато се чувстваме на място в собствената си обвивка, ставаме по-полезни на тези, които се нуждаят от нас. Грижата започва от грижата за себе си и се разгръща в грижа за близките ни.  За да бъдем ценени, на първо място трябва да ценим сами себе си. Външният израз на всичко това, е тясно свързан с начина, по който изглеждаме. И ако до сега сме се чувствали безсилни относно гъстотата и плътността на косата ни, вече можем да променим това.

Без да споменаваме цялата статистика, факт е, че възрастовата граница на хората, страдащи от изтъняване и загуба на коса спада до под 30 години. Стресът и все по-замърсената околна среда са новопоявилите се фактори, които само допълват известните до болка причинители на косопад, като хормоналния дисбаланс, рязкото намаляване на теглото, прекомерното третиране, хронологичното стареене и генетиката. До скоро бе считано, че методите за третиране на косопад и изтъняване на косата са изключително скъпи или неефективни. Но годината е 2018 и това вече отдавна е останало в миналото. Науката, технологиите и козметиката са по-близки от всякога и работят ръка за ръка, за да върнат самочувствието на хиляди мъже и жени по света.

Марката Paul Mitchell е един от най-големите иноватори в разработването на продукти, ориентирани както към грижата за хората, така и към грижата за околната среда. Сред многобройни изследвания и тестове, специалистите й разработиха серия създадена специално за да се бори с косопада, без значение каква е причината за появяването му. Серия, която лекува скалпа, заздравява изтънялата коса, спира косопада и предизвиква растежа. Защото здравата коса, започва от здравия скалп.

Откакто през 2016 Tea Tree Scalp Care, бе представена на пазара, хиляди хора по света, се радват на по-гъста, по-плътна и здрава коса. Да, необходимо е време, за да израсте здравата коса, но дори и при силно увредени и оредели коси, възстановяването е видимо след 3-6 месеца. Междувременно, за да е по-добър стайлингът, бе създадена пяната сако коса Scalp Care Anti-Thinning Root Lift. Лека и нежна както за косата, така и за скалпа, тя създава обем и плътна текстура в корена. Междувременно подготвя кожата на главата за растежа на новата коса. Съдържа подхранващи съставки като витамин Е, пантенол и царевично нишесте, които придават изключителна плътност и обем. Екологична, без аерозолен диспенсър. Преминавайки от течност към пяна, повдига корена, увеличавайки обема и текстурата на косата. Малко количество от нея се нанася върху влажна, подсушена с кърпа коса, като се концентрирате върху корените. Косата се суши нагоре и с въздушна струя далеч от скалпа.

В случай че търсите най-висока ефективност, или проблемът при вас е по-задълбочен, е добре да заложите на цялата серия Tea Tree Scalp Care. Тя действа превантивно, спомагайки за справяне с изтъняването на косата. Подходящ е както за мъже, така и за жени, защото запазва цвета на боядисаната коса. Ефектът е мигновен, тъй като още след първото измиване косъмът е видимо по-здрав и плътен. Съдържа Шампоан Scalp Care Anti-Thinning, който стимулира скалпа и му действа благотворно. Нежно почиства кожата на главата, като я подготвя за растежа на косъма и същевременно запазва цвета, в случай че косата е боядисана. Придава видима плътност и обем. Балсамът Scalp Care Anti – Thinning има изключително лека формула, не утежнява а уплътнява косата. Нанася се от средата на дължините към върховете. Разресва се нежно и се изплаква. Един от най-забележителните продукти на серията Tea Tree Scalp Care, тоникът Scalp Care Anti-Thinning, стимулира растежа на косата и спира косопада. Контролира излишното омазняване на скалпа и предизвиква естествения здравословен растеж. Нанася се в следните стъпки: косата се разделя на сектори и серумът се впръсква директно в скалпа, започвайки от най-проблемните зони. За да бъде абсорбиран по-равномерно, той се втрива с пръсти надолу по секцията.  Тоникът е изключително икономичен – един флакон е достатъчен за 2 до 3 месеца, при нанасяне по целия скалп 2 пъти на ден. При фина коса е достатъчно единично впръскване в средата на секцията. За нормална коса – 2 впръсквания, в средата и в края на секцията. За плътна коса – 3 впръсквания, в началото, средата и в края на секцията.

Защо работят?

Серията е резултат от дългогодишни проучвания върху доброволци и продуктите й съдържат изключително ценни съставки като витамин Е, пантенол и царевично нишесте, и патентованата ботаническа смес Regeniplex®. Активните й съставки: екстракт от детелина, слива Какаду, грах, куркума и женшен, блокират свиването на космените фоликули, подпомага тяхното разширяване, заздравява косъма и увеличава растежа и фазата на покой. По този начин скалпът се овлажнява и стимулира, повишава се плътността на косата и се намалява накъсването й.

Серията е веган като не съдържа парабени и глутен, и предпазва цвета от избледняване. Ще я откриете в най-близкия до вас салон, работещ с Paul Mitchell. Всички те са представени в категория - Открий салона в твоя град.